Vidimo sE 21.03.2023.!

…“SVI SMO RAZLIČITI, SVI SMO POSEBNI…SVIJET NE BI BIO TAKO LIJEP DA SMO ISTI. RAZLIČITOST JE NAJVEĆE BOGATSTVO KOJE MOŽEMO IMATI…“
Čitalački laboratorij PŠ Ičići

Ovim riječima završava slikovnica „vidimosE“. To su riječi koje žive u našem projektu, koje žive u stihovima pjesme „vidimosE“. Djeca su pisala, stvarala, oživljavala likove i nastala je predivna slikovnica koja ističe ljepotu u različitosti. Djeca su pjevala, mali i veliki su svirali, nastala je pjesma koja snove pretvara u stvarnost, jer si pružamo ruke u toj različitosti i pomičemo granice.
Kroz cijeli nastavak ovog projekta proteže se i naše E. Slovo koje je različito, a istovremeno je isto slovo E. U skladu s time je i motiv ovogodišnje poruke vidljiv u dizajnu slova koje nosi tri i četiri crtice, poruka zajedništva, poruka ljepote u različitosti, a sve obuhvaćeno inkluzijom, pripadanjem i emocijama, ispisano dječjim rukicama.

Inkluzija nije privilegija, inkluzija je pravo. Slogan koji koristimo već dugi niz godina kako bi zaživio. Vidimo se – pozdrav koji koristimo po nekoliko puta u jednom danu, a nosi tako veliku poruku….vidimo se u školi, poslije na igralištu, vidimo se na poslu, u kazalištu i kinu…vidimo se….želimo biti prisutni, želimo pripadati tom pozdravu u punom smislu riječi i želimo ga živjeti! Svi jednaki i svi različiti.
Slikovnica i pjesma, kruna projektu koji hrabro iz godine u godinu korača naprijed. Uoči našeg dana 21.3. Svjetskog dana sindroma Down, 20.3. mi slavimo svu različitost, svu ljepotu jednakosti, kroz slikovnicu i pjesmu.

Veliko HVALA suradnicima na projektu, gdin.Valenčiću, školama Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije, Prirodoslovno grafičkoj školi i Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke. Bez Vas, ništa ne bi bilo moguće!

…U porazu i pobjedi smo svi
I jednaki i različiti mi
Licem u lice
Stojimo okrenuti…
I tada vidimo se
Vidimo se
Vidimo se mi tamo
Gdje snovi bude se…
Vidimo se
Vidimo se
Vidimo se mi tamo
Gdje ruka ruci pruža se
Vidimo se
Možemo sve
pomaknut granice!

Poslijednje aktivnosti
post-03
Vidimo sE: Rijeka 21
⠀⠀⠀⠀⠀⠀